COSINUS YOUNG- TECHNIK ŻYWIENIA- UCZ SIĘ BEZPŁATNIE!
Technikum dla młodzieży
Zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych
Do wykonywania jakich zadań będzie przygotowany absolwent szkoły?
Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do realizacji następujących zadań zawodowych :
Bezpieczeństwo i higienę pracy;
Jednostki efektów kształcenia typowe dla danej kwalifikacji;
Język obcy zawodowy;
Kompetencje personalne i społeczne;
Organizację pracy małych zespołów (wyłącznie dla zawodów nauczanych na poziomie technika).
Czego uczysz się na zajęciach?
oceniania jakości produktów;
przechowywania żywności;
obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;
obsługi sprzętu gastronomicznego;
przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;
wydawania dań;
oceniania jakości żywności;
planowania żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia;
organizowania żywienia w produkcji gastronomicznej;
wykonywania usług gastronomicznych;
ekspedycji potraw i napojów.
Miejsca realizacji praktyk zawodowych:
w restauracjach, kawiarniach, hotelach,
w zakładach gastronomicznych,
w firmach zajmujących się cateringiem z obsługą gastronomiczną imprez okolicznościowych,
w zakładach gastronomicznych zamkniętych jak: stołówki szpitalne i szkolne, w sanatoriach
U nas:
- bezpłatne książki i zeszyty
- start zajęć od 8:30
- zajęcia dodatkowe i warsztaty tematyczne
- przyjmujemy uczniów z zespołem Aspergera
Kraków, ul. Lublańska 38
504 753 942
Autor: Cosinus Young
Kontakt: